برای طراحی داخلی ساختمان، دانستن اصول اولیه طراحی، آگاهی کامل دربارهی انواع سبکها، نحوه نورپردازی صحیح و اصولی و استفاده از متریالهایی که طراحی را زیباتر و جذابتر مینماید بسیار ضرورت دارد. با استفاده از بالاتر بردن آگاهی خود از نحوه طراحی ساختمان و استفاده از نرمافزارهایی که در این کار به شما بسیار کمک خواهند کرد میتوانید طراحی دقیق، کاربردی و بسیار زیبایی با توجه به علاقهمندی خود به سبک خاصی از معماری داشته باشید. برای توضیح کامل دراین باره با دکورد همراه باشید.
بهترین نرم افزار طراحی داخلی ساختمان
برای طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان ابزارها و نرمافزارهایی متعددی موجود است. بر اساس نوع نیاز و طراحی میتوان از هریک از این نرمافزارها برای طراحی داخلی استفاده کرد. از بهترین نرم افزار طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
• Autodesk 3Ds Max
• Archicad
• Autodesk Revit
• Blender
• Chief Architect
• Sketchup
• AutoCAD LT

طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان
در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان باید تمام جزییات را در نظر بگیرید. توجه به دیزاین سقف، دیوارهای پذیرایی، نشیمن، اتاق خواب و آشپزخانه در اولویت قرار دارد. علاقهمندی خود به سبک یا متریال خاصی را مشخص کرده و بر اساس علایق و سلیقه شخصی، بودجه مالی و اصول صحیح چیدمان و بهترین طراحی داخلی منزل پیش بروید.
برای مثال اگر به متریال سنگ علاقه دارید میتوانید برای برخی از قسمتهای خانه از انواع سنگ اصلب یا متریالهای جایگزین استفاده کرده و نمای زیبا و جذابی به خانه ببخشید. یا اگر به متریال چوب علاقه دارید میتوانید از انواع متریال چوبی یا شبه چوب برای دیوارهای منزل استفاده کنید و برای اینکار طراحی دیوار پذیرایی با چوب یک گزینه جذاب و کاربردی را در اختیارتان قرار خواهد داد.
اصول طراحی داخلی ساختمان
در راستای ایجاد بهترین طراحی های داخلی ساختمان و رعایت اصول اولیه طراحی دکوراسیون منزل باید یکسری قواعد را مبنا قرار داده و در جای جای خانه یا هر مکان دیگری آن را رعایت کنید. در ادامه به شرح کاملتری از این اصول خواهیم پرداخت.
• رنگآمیزی: قبل از شروع طراحی رنگ اصلی مورد علاقه خود را انتخاب کرده و به عنوان رنگی که قرار است برای ۷۰ تا ۸۰ درصد خانه به کار ببرید انتخاب کنید. در ادامه از یک یا دو رنگ فرعی نیز میتوانید به عنوان رنگ مکمل برای قسمتهای جزیی استفاده کنید. دقت کنید که رنگ ثانویه یا مکمل باید با رنگ اصلی همخوانی داشته باشد و در دو طیف ناهماهنگ نباشد. نکته بعدی انتخاب رنگ با توجه به متراژ میباشد. قانون همیشگی این است که برای متراژهای بالا هر رنگی که میخواهید را میتوانید استفاده کنید اما ترجیحتان رنگ روشن باشد ولی در متراژهای پایین موظف به انتخاب رنگهای روشن هستید.
• نقطه کانونی: در فضای پذیرایی، نشیمن یا اتاق خواب به دنبال نقطه کانونی برای ایجاد یک رنگ آمیزی متفاوت باشید. نکته کانونی به فضا عمق و زیبایی بخشیده و آن را متفاوت نشان خواهد داد. برای مثال نقطه کانونی فضای نشیمن را میتوان به بهترین جای تلویزیون در منزل اختصاص داده و برای آن ناحیه از یک رنگ خاص یا یک دیوارپوش متفاوت استفاده کرد.
• تعادل: سعی کنید در استفاده از فضا و قرار دادن وسایل و حتی رنگ آمیزی تعادل را برقرار کرده و از زیاده روی بپرهیزید. برای مثال هنگام چیدمان وسایل را پخش کرده و از تراکم وسایل در یک قسمت بپرهیزید. یا اینکه حین رنگآمیزی از رنگهای تیره در یک طرف و رنگهای روشن در طرف دیگر خودداری کرده و به صور متعادل در کل فضا از هردو رنگ استفاده نمایید. یا اگر مایل به استفاده از دیوارپوش برای دکوراسیون داخلی تی وی روم هستید سعی کنید از چند نوع دیوارپوش متفاوت استفاده نکرده و نهایتا از یک یا دو نوع مرتبط و هم طیف استفاده کنید تا هم فضای زیباتری داشته باشید و هم تی وی وال شیک تر و جذابتری در نقطه کانونی خانه خود خلق نمایید.
• توجه به خطوط و انحنا: به خطوط منحنی، افقی یا عمودی دیوارها و کف توجه کرده و با توجه به سبک انتخابی از این خطوط استفاده کنید. برای مثال خطوط عمودی ارتفاع را بیشتر نشان داده و خطوط افقی وسعت را. در سبکهای کلاسیک استفاده از خطوط و زوایا مناسب نیست و بالعکس انحناها کمک کنندهتر هستند. در کل اشکال هندسی با سبک مدرن همخوانی داشته و اشکال منحنی با سبک کلاسیک و نئوکلاسیک.
• نورپردازی: از نورپردازی یکدست و ترکیبی استفاده کنید. ترکیب نور سفید و زرد و استفاده از نورهای خطی و نقطهای بر روی سقف، دیوار و حتی زمین یا استفاده از اباژور بر روی میز یا کنسول ترکیب نوری خوبی به فضا ارائه داده و محیط را دلنشین و جذاب خواهد کرد. در نورپردازی متراژ و وسعت فضا را ملاک قرار داده و در میزان نورپردازی زیاده روی یا کوتاهی نکنید.
• انتخاب وسایل: سبک وسایل و المانها را با توجه به سبک دکوراسیون داخلی و معماری فضا انتخاب کرده و از رنگآمیزی کلی فضا در انتخاب رنگ وسایل پیروی کنید.طراحی داخلی ساختمان مدرن
برای طراحی داخلی خانه به سبک مدرن کافی است سبکها را به خوبی بشناسید و از روانشناسی رنگها سردرآورید. پس از انتخاب رنگ مورد علاقه و المانها و متریالهای مورد علاقه خود با توجه به بودجه مالی رنگ آمیزی، نورپردازی و اکسسوریهای مناسب سبک مدرن را خریداری کرده و شروع به چیدمان کنید. در سبک مدرن حق استفاده از متریالهایی با نقش و نگار و جزییات فراوان را ندارید و موظف به استفاده از متریالهایی ساده و غیر رنگارنگ هستید.
یک رنگ اصلی با توجعه به رنگ کلی خانه انتخاب کنید و برای تکمیل رنگها از یک یا دو رنگ فرعی هم طیف یا همخوان برای زیبایی بیشتر و تکمیل رنگ استفاده کنید. برای مثال اگر تم خانه کرم یا نود است بهتر است اکثر دیوارها به رنگ کرم درامده و یک دیوار کانونی یا همان تی وی روم به رنگ قهوهای یا سبز یا هر رنگ دیگری که با کرم هماهنگ است دراید. سپس مبلمان و فرش ها را نیز به رنگ کرم و سبز یا کرم و قهوهای انتخاب کرده و از اکسسوریهای در طیف قهوهای روشن یا تیره یا سبز روشن یا تیره استفاده نمایید. استفاده از پردههای ساده و بدور از تجمل و جزییات و قاب عکسها و گلدانهایی با سبک مدرن میتواند طراحی داخلی خانه به سبک مدرن را برای شما به صورت تمام و کمال اجرا کند.
طراحی نمای داخلی ساختمان
طراحی نمای داخلی خانه پس از شناخت کامل سبکها و رنگها و استفاده اصولی از آنها به همراه نورپردازی صحیح و اصولی امکانپذیر میباشد. پس از انتخاب سبک مورد علاقه خود میتوانید نمای دیوارها، کف و سقف را طراحی کرده و از بودن در فضایی که با سبک مورد علاقه خود طراحی کردهاید لذت ببرید.
این طراحی میتواند به فضای اشپزخانه و حتی اتاق خواب نیز تعمیم یافته و فضای زیبایی خلق کند. برای انتخاب نمای داخلی سالن پذیرایی و حتی اتاق خواب میتوانید بهترین کفپوش اتاق خواب یا سالن پذیرایی را انتخاب کرده و برای کف خانه استفاده کنید. پس از کف نوبت به دیوارها و سقف خانه میرسد. سعی کنید در طراحی از اصل اول یعنی سادگی استفاده کرده و دیوارها، کف و سقف را به صورت ساده طراحی کنید تا فضای بازتر و دلچسبتری را تجربه نمایید.
برای مثال میتوانید سقف کاذب با طرحهای ساده مربعی یا مستطیلی با نورپردازی خطی با نقطهای را طراحی کرده و فضای سادهای را خلق کنید.
طراحی نورپردازی داخلی ساختمان
پس از انتخاب سبک و طراحی فضا و چیدمان کلی و رنگ آمیزی متناسب با سبک، متراژ و علاقه شخصی نوبت به نورپردازی کلی نمای داخلی خانه میرسد. برای طراحی نورپردازی داخلی خانه رعایت نوع نورپرداری، اکسسوریهای نوری متناسب با متراژ و سبک خانه و ترکیب رنگی مناسب الزامی است. تراکم نورپردازی باید متعادل باشد و نور یکنواخت را به کل فضا ببخشد. استفاده از نور در سه طبقه از فضا شامل سقف، دیوارها و کف، نورپردازی جذابتر و فضای گیراتری به شما میبخشد. حتی میتوانید پس از اتمام طراحی دکوراسیون و نصب قرنیز، در ادامه در برخی از قسمتهای خانه مانند راهروها یا فضای تی وی وال از قرنیزهای نوری جهت تکمیل نورپردازی استفاده کنید.