درخشش بی نظیر و برق نورهای جذابی که از سقف و دیوار به چشم میخورد در دلرباتر کردن هرچه بیشتر یک مکان بسیار اهمیت دارد. یکی از جذابترین مراحل طراحی دکوراسیون داخلی رسیدن به مرحله نورپردازی و انتخاب سبک و متریالهای موردنیاز برای نورپردازی است.
استفاده از پخش نور در قسمتهای متفاوت خانه در سه سطح و کاربرد ترکیب نوری جذاب برای زیباتر کردن محیط و بخشیدن نور و رنگ و رخ جذاب به خانه یا هر مکان دیگیری که شما بخواهید بسیار هیجان انگیز است. اما نکات مهم زیادی را باید در حین این پروسه مدنظر قرار دهید که در ادامه به شرح کامل این موارد خواهیم پرداخت برای توضیح کامل دراین باره با دکورد همراه باشید.
نورپردازی سقف پذیرایی ساده
یکی از طرحهای جذاب برای نورپردازی سقف پذیرایی نورپردازی به سبک ساده و بدون طرحهای شلوغ و پر زرق و برق است. برای مثال استفاده از المانهای نقطهای یا خطی بر روی سقف کاذب کنافی که به صورت ساده و بدون طرحهای هندسی خاص طراحی شده میتواند فضای شیک و جذابی ارائه داده و تا مدتها روی بورس بماند.
استفاده از طرحهای شلوغ به همراه نورپردازیهای آشفته با هر سبک دکوراسیونی همخوانی نداشته و ممکن است خیلی زود از مد افتاده و مانند قبل جذاب و زیبا نباشد. توجه به اولین و همیشگیترین اصل در طراحی دکوراسیون داخلی چه در طراحی پلانها و نماها و چه در طراحی نورپردازی کمک شایانی به زیبایی و ماندگاری طرحها خواهد کرد. این اصل سادگی و پرهیز از اغراق و زیادهروی در اجرای طرحها و نماها میباشد.
نورپردازی سقف پذیرایی مدرن
این سبک نورپردازی مدرن برای سقف پذیرایی بسیار به سبک ساده نزدیک بوده و تنها در جزییات تفاوت دارد. زیرا در اجرای طرحهای مدرن برای نورپردازی توجه به سادگی نیز یکی از شروط اولیه بوده و در سبکهای دکوراسیون مدرن شما ملزم به رعایت اصل سادگی و پرهیز از توجه به جزییات و آشفتهسازی فضا هستید.
در نورپردازی سقف به سبک مدرن میتوانید از طرحهای هندسی ساده و زاویهسازی استفاده کنید اما سعی کنید از طراحی اشکال هندسی به تعداد زیاد خودداری کرده و به یک یا دو طرح هندسی بزرگ در اطراف سقف کاذب بسنده کنید تا اصل سادگی نیز رعایت شود. برای مثال ترکیب نورخطی بر روی گچ برگ سقف کفایت کرده و در صورت لزوم میتوانید از نصب یک لوستر در مرکز سقف از نور کافی برخوردار شوید. برای پخش نور بهتر نیز میتوانید از المانهای نوری مانند آباژور یا قرنیز نوری در کف کمک بگیرید.
انواع روش های نورپردازی سقف پذیرایی
برای نورپردازی سقف پذیرایی روشهای متعددی وجود دارد. برای مثال نصب هالوژنهای خطی یا هالوژنهای نقطهای یا نصب همزمان هر دو نوع هالوژن میتواند یکی از گزینههای پیش روی شما باشد. استفاده از هالوژنهای خطی بر روی انواع سقف مدرن نمای زیبا و جذابی از سقف ارائه داده و این نوع نورپردازی میتواند ارائهدهندهی یک محیط شیک و دلباز باشد. از انواع روشهای نورپردازی بر روی سقف میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
• نورپردازی با لوستر
• نورپردازی با هالوژن نقطهای
• نورپردازی خطی
• نورپردازی مخفی با نورهای ریسهای ال ای دی
• نورپردازی با چراغهای دکوراتیو
نکته مهم در مرحله نورپردازی سقف توجه به سبک دکوراسیون و نوع مکانی است که قصد انجام نورپردازی برای ان را دارید. همچنین توجه به متراژ جهت قرار دادن تعداد و تراکم المانهای نورپردازی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. و در آخر رنگ نور نیز باید با نوع فضا هماهنگ و همخوان باشد که معمولا برای سالن پذیرایی از ترکیب نور زرد و سفید استفاده میشود.
نورپردازی سقف پذیرایی با کناف
پس از طراحی سقف پذیرایی با کناف نوبت به مرحلهی جذاب نورپردازی میرسد. معمولا در اطراف سقف کناف پذیرایی از نورپردازی نقطهای استفاده کرده و در مرکز سقف جایی برای تعبیهی لوستر قرار میدهند. در نورپردازی سقف پذیرایی با هالوژن و قرار دادن این هالوژنهای نقطهای در اطراف ترکیب مساوی نور سفید و زرد از اهمیت زیادی برخوردار است.
برخی افراد ترجیح میدهند در مرکز از نور زرد و در اطراف از نور سفید هالوژن استفاده کرده و برخی از سلایق نیز از ترکیب یک در میان نور زرد و سفید هالوژن در اطراف سقف و نور زرد لوستر در مرکز سقف حمایت میکنند.
طبق اصول استاندارد نورپردازی ترکیب نور سفید و زرد باید به گونهای باشد که پراکنش این دو نور بر روی همدیگر نور سفید یا نور زرد را تقویت نکرده و هر دو نور به میزان مساوی پخش نوری مرکب داشته باشند. ترکیب این نوع رنگ گرم و سرد زرو و سفید تداعی کننده حس آرامش، صمیمیت و زیبایی میباشد. نکته مهم دیگر در نورپردازی سقف توجه به ارتفاع سقف است.
اگر سقف از ارتفاع مناسبی برخوردار است دستتان برای انتخاب تنوع نوری و نوع المان نورپردازی باز است. اما اگر ارتفاع سقف کوتاه است سعی کنید نسبت بیشتری از رنگ المان نوری را به رنگ سفید و نسبت کمتر را به رنگ زرد اختصاص دهید تا فضا دلبازتر و پر نورتر دیده شود و ارتفاع سقف کوتاهتر از آنچه که هست نشان داده نشود.
نورپردازی سقف پذیرایی بدون کناف
برای سقفهای پذیرایی ساده و قدیمی تر که در ساخت و طراحی آنها از کناف استفاده نشده انتخاب لوستر مناسب در مرکز و ترکیب نوری زرد و سفید یا اصطلاحا ترکیب نوری گرم و سرد یا افتابی و مهتابی میتواند یک گزینه بسیار خوب و کاربردی باشد. همچنین چراغهای دکوراتیو برای ترکیب نوری بهتر و پخش نور بیشتر در دیوارهای اطراف نیز تکمیل کننده این نوع نورپردازی در سالن پذیرایی میباشد. همچنین از گزینههای جدیدتر مانند چراغهای خطی نیز میتوان برای نورپردازی سقف پذیرایی بدون کناف نیز استفاده کرد.
البته این نوع چراغها بیشتر با سبکهای ساده، مدرن و مینیمال همخوانی داشته و خیلی با سبکهای کلاسیک همخوانی ندارند. از گزینههای مدرنتر برای نورپردازی میتوان به چراغهای ریلی در سقف اشاره کرد که البته خیلی در سالن پذیرایی کاربرد نداشته و بیشتر برای فضای بالای کانتر اشپزخانه، اتاق کار یا سالن جلسات کاربرد داشته و نمای زیبایی را خلق خواهد کرد.
در طراحی نورپردازی برای سقفهای بدون کناف سرعت اجرا نسبت به نورپردازی بر روی کناف بالاتر بوده و هزینه کمتری نیز میبرد. همچنین امکان جابجایی المان مورد استفاده در نورپردازی در اینده نیز وجود داشته و سیستمهای نورپردازی متنوع تری نیز برای این نوع سقفها در بازار موجود میباشد.
در نورپردازی سقفهای بدون کناف سعی کنید نور را به خوبی بر روی تمامی سطح پخش کرده و از انباشت نور در نقاط خاص جلوگیری کنید زیرا باعث ایجاد سایه شده و فضای غیرجذابی را به وجود میآورد.
بهترین طراحی داخلی ساختمان طراحی است که همهی المانها اعم از نوع و سبک نورپردازی با متراژ کلی فضا و سبک اصلی دکوراسیون داخلی هماهنگ بوده و با یکدیگر همخوانی داشته باشند.
طراحی نورپردازی داخلی ساختمان
در طراحی نورپردازی داخلی خانه به متراژ فضا، سبک دکوراسیون و رنگ کفپوشها، دیوارها و غیره توجه داشته باشید. حتی میزان نور ورودی از پنجرهها و شمالی یا جنوبی بودن خانه میتواند در انتخاب نوع و میزان المانهای نورپردازی به شما کمک کند.
حتی میتوانید پس از طراحی نورپردازی سقف ساختمان برای زیباتر کردن خانه به سراغ دکوراسیون داخلی تی وی روم رفته و با یک نورپردازی شیک طراحی این بخش کانونی خانه را تکمیل کنید. انواع نورپردازی و انتخاب نوع و رنگ نور و سبک کلی دکوراسیون و نورپردازی مختص آن قابل اجرا برای دکوراسیون خانه های ۵۰ متری و حتی کوچکتر یا متراژهای بالاتر بوده و نکته مهم در نظر گرفتن متراژ فضا با میزان و نوع نورپردازی است.
در این مطلب به تشریح کاملی از انواع نورپردازی برای انواع سقفهای سالن پذیرایی پرداخته شد از نوع نورپردازی تا تراکم نوری مناسب و انواع المانهای مناسب برای نورپردازی سقف نیز صحبت شد. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگذاریم.